Hoe werkt het?

Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan de fotoshoot spreken we een keer samen af. Dat kan ik een cafeetje in de buurt, maar mag ook gewoon bij jou thuis zijn. Het is helemaal niet gek als je zenuwachtig of onzeker bent voor een boudoirshoot, dat zijn de meeste vrouwen. Tijdens een eerste gesprek kan ik je hopelijk een beetje op je gemak stellen. We kunnen elkaar dan alvast een beetje leren kennen en bespreken wat je fijn zou vinden tijdens de shoot en wat misschien juist niet. Zo’n gesprekje zorgt ervoor dat je een beetje weet wat je mag verwachten en helpt je hopelijk te kunnen genieten van de voorpret.

Kleding & Visagie

Je mag je eigen lingerie en kleding meenemen. Je kunt het beste verschillende dingen meenemen, dan kunnen we altijd nog zien wat we wel of niet gebruiken. Dus beter te veel dan te weinig. Daarbij kun je naast lingerie ook denken aan bijvoorbeeld een mooie blouse die (deels) open hangt of een stijlvolle ochtendjas. Daarnaast kun je tijdens de shoot ook gebruik maken van een laken en badjas die op de shoot aanwezig zullen zijn.

Visagie en haarstyling

Bij de fotoshoot is een make-up artieste en haarstyliste aanwezig. Zij gaat jou helemaal in de watten leggen en zorgen dat je er tiptop uitziet. Je mag daarbij zelf aangeven of je voor een naturel look wilt gaan of juist eens groots uit wilt pakken. Tijdens de shoot kan zij ook meekijken of bijvoorbeeld je haar nog goed zit en op die manier helpen het resultaat helemaal op en top te maken. Ik heb verschillende visagistes waar ik mee samenwerk, afhankelijk van de planning en beschikbaarheid, maar je mag hier natuurlijk een voorkeur bij aangeven als je die hebt.

De fotoshoot

We nemen uitgebreid de tijd voor de fotoshoot zodat je tijd hebt om aan de camera te wennen. Je zult merken dat je veel sneller op je gemak bent dan je van tevoren waarschijnlijk verwacht had. We maken er samen een relaxed moment van en zorgen vooral ook dat we plezier hebben.

Maar ik ga niet tegen je liegen… het is ook hard werken! Je zult soms misschien poses aannemen die je niet heel lang vol houdt. Maar gelukkig kan een foto soms in een tel gemaakt zijn 🙂

Tijdens de shoot zul je misschien één of meer keren om willen kleden, zodat we wat verschillende stijlen kunnen shooten. Je mag daar uitgebreid de tijd voor nemen. Waar nodig help ik je, en anders ga ik vast dingen klaar zetten voor het volgende deel van onze fotoshoot.

Reveal

Na de shoot ben jij natuurlijk reuze benieuwd naar het resultaat! Ik maak een selectie van de foto’s die ik ga nabewerken en stuur je binnen een dag alvast een sneak-preview toe van een paar beelden. Als ik alle foto’s van de selectie heb nabewerkt kom ik een keer bij je langs en gaan we deze samen bekijken. Je mag dan zelf kiezen welke foto’s je wilt ontvangen en in welke vorm.

Je krijgt bij de shoot in ieder geval een klein foto-album van 6 spreads (= dubbele pagina). Verder gaan we samen kijken hoe jouw foto’s het best tot hun recht komen: in een luxe album, een grote print voor aan de muur of misschien wel als losse afdrukken met een wissellijstje, zodat je steeds kan afwisselen welke foto je op je slaapkamer hebt staan.