Over Eefje

Heej! Ik ben Eefje

Ik woon al mijn hele leven in Zundert (een gezellig dorp onder Breda, vlakbij de Belgische grens). Daar woon ik samen met mijn vriend Vincent en onze kinderen Sil (’15), Ize (’17) & Tije (’18).
Ik ben niet zo goed in stilzitten, en dus ben ik vaak met van alles bezig: met mijn werk, mijn gezin, in de moestuin of aan het klussen. Met vriendinnen uit eten, naar een concert, tennissen, en soms ook gewoon lekker lui met de voetjes omhoog op de bank Netflixen of plaatjes draaien.

Wat ik het belangrijkste vind, is dat je de dingen doet waar je blij van wordt. En dat betekent dus ook dat je niet bang moet zijn om dingen te veranderen als ze je niet meer blij maken. En daarom ben ik op mijn 36e begonnen met het volgen van een opleiding aan de fotovakschool en ben ik aan de slag gegaan als professioneel fotografe. Mijn stijl van fotograferen is puur en documentair: ik leg graag de werkelijkheid vast en vind het leuk om verhalen te vertellen met mijn foto’s.

Ik vind fotograferen ontzettend leuk en als je plezier hebt in je werk, dan straal je dat ook uit. En dat is zeker ook voor een fotograaf belangrijk. Want je moet je plezier en enthousiasme over kunnen brengen aan de mensen die voor je lens staan. Ik weet je snel op je gemak te stellen en doordat ik mezelf kwetsbaar op durf te stellen, bereik ik dat ook vaak bij anderen. Want als je een echte emotie wilt vastleggen, dan moet je die wel kunnen laten zien. En dat is soms best een beetje eng. Daar nemen we dan dus ook de tijd voor en samen met jou zorg ik voor een fijne sfeer en gaan we die mooie plaat maken!
 

En wie ben jij?